Emoties hanteren

Caucasian woman practicing yoga at seashore

Ken je het gevoel van overweldiging als er dingen gebeuren waar je geen vat op hebt en je daardoor een emotionele reactie voelt opkomen bij jezelf? Welke keuze maak jij meestal (bewust of onbewust)? Laat je de emoties als een verpletterende golf over je heen gaan (emotionele uitbarsting) of kies je voor het veilige dammetje waar de emoties door worden afgeblokt? (onderdrukking)

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar herken je het machteloze gevoel, een mix van schaamte en schuld, na de uitbarsting? Of het wretende gevoel van onrust dat blijft groeien in jezelf tot het uiteindelijk toch tot een ontploffing komt (naar buiten of naar binnen toe) als je er voor koos om de emotie te onderdrukken?

In deze praktische workshop leer je kennis maken met een aantal mogelijke manieren om emoties te hanteren i.p.v. er door overweldigd te worden of ze te verdringen.

Je leert op ontspannende, speelse manier een zicht krijgen op je huidige favoriete strategie om met emoties om te gaan en je leert ontdekken welke andere mogelijkheden er zijn.

Gaandeweg ontdek je de krachten van deze emoties en de onderliggende boodschap die ze in zich dragen.

Deze workshop is uitermate geschikt voor hooggevoelige mensen die graag anders willen leren omgaan met deze gevoeligheid!

Het is een pluspunt als er reeds een kennismaking was met “signalen van je lichaam” of “taal van je hart”, maar het is zeker niet noodzakelijk!