Omarm het kind in jezelf.

Father and Daughter Playing Together at the Beach at Sunset

 

Denk je ook wel eens: “Ach was ik nog maar een kind” of ” Als er toen iemand voor mij geweest was die me de liefde en aandacht had gegeven die ik miste, dan was het nu allemaal anders geweest ” of ” Ik wou dat ik helemaal opnieuw kon beginnen”?

Allemaal uitingen van spijt, een gemis, een verlangen naar iets dat je mist…

We worden ons bij het ouder worden bewust van dingen die anders hadden kunnen lopen.  Maar we kunnen de tijd niet terugdraaien!

We ontdekken in ons dagelijks leven delen van onszelf die ons boycotten, pijn doen, nog niet volwassen lijken.

Vaak willen we met de grove borstel door deze eigenschappen heen gaan en ze uit ons systeem flikkeren voordat ze nog meer brokken maken. Maar helaas zal deze aanpak zelden of nooit het verhoopte resultaat brengen!

Strengheid, verdringen, zwoegen en de lat steeds hoger leggen voor jezelf zijn niet bepaald uitnodigend voor dat broze deel in jou, dat zich duidelijk niet helemaal heeft kunnen ontplooien zoals het hoort.

Het stemmetje van ons innerlijk kind vertegenwoordigt al onze ervaringen,trauma’s en geluksmomenten uit ons verleden. Door weer contact te leggen met onze kleine ik, kunnen we in het reine komen met oude pijn en de pure kracht en levensvreugde van een kind weer herontdekken. We leren onszelf en anderen vergeven en vooral weer echt genieten van de kleine wondertjes om ons heen!

Je bent nu in staat om zelf de rol op je te nemen van liefdevolle ouder voor dat “onvolwassen” deel in jezelf , je vervult voor jezelf de rol die een ander omwille van bepaalde omstandigheden in het verleden niet helemaal volgens jouw behoefte kon invullen. Je ontdekt zelf wat het echt nodig heeft om helemaal te kunnen openbloeien en te evolueren tot een volwassen versie! Eigenlijk leer je zelf de volledige verantwoordelijkheid opnemen voor je eigen leven en je geluk! Je bevrijdt je van de ketens die je vasthielden aan het verleden en je geeft jezelf de kans om echt helemaal authentiek jezelf te zijn!

Tijdens deze workshop gaan we samen op zoek naar dat kind in jou. Het pure, vrolijke, levenslustige kind mag aan de hand van creativiteit, beweging en ontspanning en bewustwording weer naar buiten komen. Even niets moeten, helemaal mogen en vooral genieten van alle kleine dingetjes die zich aandienen. Weer even voelen, kijken, luisteren en beleven zoals een kind dat zou doen.

Op een geborgen, beschermde manier mag je ook via meditatie en visualisatie contact leggen met dat kind in jou en ontdekken wat het je te vertellen heeft en hoe je het meer voeding en steun kan geven om uit te groeien tot een “volledigere” versie van jezelf!

Ervaar het helende effect van een dag bewuste, liefdevolle aandacht voor jezelf. En vooral voor de misschien wel vergeten of minst gekende deeltjes in jou!