Zelfzorg

Relax, refresh and recharge in office

Workshop: Zelfzorg is goud waard.

Wanneer je instaat voor de zorg van een ander, is het belangrijk om een gezond evenwicht te vinden tussen geven en nemen. De boog kan niet altijd gespannen staan! Onevenwicht kan leiden tot overbelasting, die zich kan uiten via oververmoeidheid, ziekte, stress, burn-out, depressie,…

Meestal heeft men weinig invloed op de werkbelasting, maar wel op de eigen belastbaarheid. En dit zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Het mooie is dat we onrechtstreeks, door goed voor ons zelf te zorgen en onze belastbaarheid te verhogen, ook degene die we verzorgen positief beïnvloeden!

Deze workshop heeft vooral als doel om nuttige handvaten aan te reiken om jezelf af een toe weer wat welverdiende en zelfs levensnoodzakelijke rust te schenken.

Naast theoretische informatie over de invloed en oorzaken van spanning en stress, ontvang je een aantal nieuwe inzichten en tips om weerbaarder te staan tegenover stressvolle situaties. Daarnaast mag je ook aan den lijve ondervinden hoe het voelt om bewust diep te ontspannen…

Er worden verschillende technieken aangeleerd om te ontspannen, die eenvoudig uit te voeren zijn in het dagelijks leven. Door het regelmatig uitvoeren van deze technieken zal er een verandering optreden zowel fysiek als mentaal en emotioneel.