Yoga

– Waar en wanneer : De wekelijkse lessen gaan niet door op feestdagen en tijdens de schoolvakanties

Vanaf woensdagvoormiddag 4 september 2019 van 9.30-10.45 u :Parochiezaal Mal, Kruisvindingsstraat 67 , 3700 Mal

Vanaf woensdag avond 4 september 2019  20.00-21.15: Praktijk de Leidraad in Borgloon, Tongersesteenweg 59, Borgloon

Vanaf donderdagavond 5 september 2019 van 20.30 tot 21.45 u : Turnzaal School St-Lutgart, Beemdstraat 4, 3700 Tongeren

Vanaf vrijdag voormiddag 6 september 2019 10.00-11.15: dienstencentrum de Piepel (senioren)

– Dit heb je nodig:

gemakkelijke kledij, liefst een yogamatje, een dekentje, kussen (om op te zitten of onder de knieën te leggen bij de ontspanning)

– Regeling Tongeren/Mal:

Prijs per kaart voor volwassenen : 90 euro voor 10 beurtenkaart, dit lidgeld geeft je bovendien ook gratis toegang tot het online yogaprogramma, waardoor je thuis je yogalesje zo vaak je wil kan herhalen. Vooral tijdens vakantieperiodes en periodes dat je een les moet missen kan dat een handige surplus zijn!

Prijs per losse les: 10 euro

– Kennismakingsles: 7 euro

 

Regeling Borgloon: (samenwerking met praktijk de leidraad)

Abonnement per trimester: 

eerste trimester (4 sept-18 december : 25 september, 30 oktober vallen weg)

is 125 euro ( 14 lessen) te betalen bij inschrijving of er is ook de mogelijkheid om in twee schijven te betalen (65 euro per schijf)

Ook hier krijg je gratis toegang tot de online leeromgeving! Zodat je ook van thuis uit nog zo vaak kan oefenen als je wenst!

tweede trimester (na kerstvakantie tot paasvakantie)

derde trimester ( van paasvakantie tot zomervakantie)

 

 – Regeling Piepel ( tel:012/242430)

 

Erkend door Bloso als sportvereniging, komt dus in aanmerking voor jaarlijkse bijdrage voor sport bij uw mutualiteit! (vraag het formulier aan bij uw mutualiteit)

Yoga is een levenswijze…

Yoga helpt je om via simpele oefeningen, die perfect zijn aangepast aan elk individu, terug beter in je vel te komen zitten.

Door tegelijkertijd te oefenen op het bewust worden en zijn van je eigen lichaam, gedachten en gevoelens…

Hierdoor leer je om meer aanwezig te zijn in het “nu”, …

Maar ook gaan de oefeningen en houdingen je lichaam helpen om leniger en tegelijkertijd krachtiger te worden, daarnaast train je op het verbeteren van je concentratie en het houden van je focus…

De yogavorm die ik zelf begeleid noem ik “Mindful-yoga”. De oefeningen en filosofie zijn afkomstig uit de hatha-yoga, maar de nadruk ligt tijdens de lessen vooral op relaxatie, lichaamsbewustwording en bewust aanwezig zijn in het moment. (mindfulness)Het is een laagdrempelige vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is en geen voorkennis vereist.

Naast de yogahoudingen wordt er tijdens de lessen veel nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen, door deze bewuste manier van ademen leer je jouw lichaam op de juiste manier van de juiste energie te voorzien waardoor je sterker in je leven kan staan.

Tenslotte leer je ook kennis maken met methoden om diepe ontspanning van het lichaam te ervaren.

Door de zachtheid van deze bewegingsvorm is het vaak zelfs mogelijk om ondanks fysieke klachten yogalessen te volgen, vraag dus zeker even raad aan je huisarts! (vb rugklachten, fibromyalgie, artrose,…)

– yoga kan je helpen om beter in je vel te zitten

– yoga kan je helpen om de overtollige prikkels en spanningen uit je omgeving van je af te schudden

– yoga kan hulp bieden bij concentratieproblemen

– yoga verbetert de manier en intensiteit van ademen

– yoga kan een positief effect hebben op coördinatie,beweging en motoriek

– yoga kan helpen bij slaapproblemen

– yoga leert je beter omgaan met je angsten

– yoga vormt een goede basis voor een gezond leven

– yoga verbetert kracht en lenigheid van het lichaam ( en geest)

– yoga verbetert de lichaamshouding

– yoga bevordert de vitaliteit

– yoga helpt ons een serene houding aan te nemen

– yoga bevordert het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

– yoga kan verzachting bieden bij emotionele problemen

– yoga brengt je in contact met jezelf en kan je heel wat zelfkennis opleveren.

-…

Lieve Jana,

De manier waarop je Yoga geeft, vind ik zalig rustig en ontspannend zonder te zweverig te zijn

K.J.

Ik (wij) volgen sinds 1,5 jaar van alles bij Jana, het begon anderhalf jaar geleden toen ik niet lekker in mijn vel zat en op zoek was naar RUST, ik ben toen bij Jana terecht gekomen nadat een goeie vriendin me zei “waarom ga je dan geen yoga volgen” en dat deed ik dan, eens een paar keer bij de yoga geweest zag ik op de site van Jana dat ze nog veel meer deed dan yoga alleen en zijn we dus ook begonnen met meditaties te volgen, en die zijn altijd heel leuk, nu sinds de zomervakantie volgen we ook een online cursus en ook die is super. Ik mag hier nu heel opgewekt vertellen dat ik door dit alles een beetje veranderd ben en heel dankbaar ben voor al dat moois en leuks en die innerlijke rust???? ja hoor die heb ik gevonden, dus…… Dank u lieve Jana xxx

I.B.

Dankzij de yogacursus heb ik heel veel rust leren vinden. Ook ben ik daardoor wel een stukje verandert. Telkens na een sessie voelde ik me gelukkig, rustvol, tevreden … Ook de zachte vredige omgeving met het kleine groepje mensen, allen op zoek denk ik naar rust of iets dergelijks. Dankzij de lieve zachte stem van Jana kon je niet anders dan rust ervaren! Ik ben nu van totaal andere muziek gaan houden. ( Muziek die ik heb leren kennen tijdens de yogalessen). Al versta ik de taal niet van die muziek, maar je voelt gewoon de rust en vrede in hun muziek! Ik ben superblij dat ik dit alles heb mogen ontdekken en hoop snel weer een nieuwe yogareeks te mogen ervaren.

S.M.