Over mij

Mijn naam is Jana Schoefs, als relaxatietherapeute mocht ik van mijn passie mijn beroep maken en begeleid ik wie dat wenst om weer meer rust te vinden in zijn of haar leven.

Ik heet je graag welkom bij Relaxatie Jana Schoefs!

Een oase van rust in een drukke wereld, misschien ook voor jou een mooie opstap naar het creëren van je eigen rustpunt in jouw leven!

Hier ben je vrij om te kiezen uit een ruim aanbod aan individuele begeleiding, groepsactiviteiten, workshops en lezingen waarbij ontspanning en bewustwording centraal staan. Iedereen is anders, vandaar het belang dat ook jij mag ervaren en kiezen bij welke aanpak jij je het best voelt!

Neem gerust al even een kijkje in de activiteitenagenda!

Waarom zou je leren ontspannen?
Het lijkt in eerste opzicht misschien vreemd om een therapie te volgen om te leren “ontspannen”, maar in een maatschappij waarin het een gewoonte is geworden om altijd maar bezig te zijn, te presteren en de lat steeds hoger te leggen, waar stress een normaal onderdeel van de dag blijkt te zijn is het jammer genoeg niet meer zo evident gebleken om nog rust te vinden… Maar wil dat ook zeggen dat we ons hier zomaar bij moeten neerleggen en dat er geen andere opties zijn, die zowel voor voldoende uitdaging , maar ook voor een gezonde portie rust kunnen zorgen?

Wat kan ik voor je betekenen?

Heb jij ook behoefte aan meer “leven” en minder geleefd worden?

Zoek je een manier om weer meer tijd te besteden aan die dingen die echt belangrijk voor je zijn, zoals het hebben van quality-time met je gezin, je partner, jezelf…?

Wil je graag meer voeling krijgen met je lichaam, je gevoelens, je gedachten en je dromen…?

Wil je ontdekken hoe je door goed voor jezelf te zorgen ook meer kan betekenen voor een ander?

Klinkt dit als muziek in je oren? Kijk dan zeker even tussen het ruime aanbod, er zit vast wel iets tussen dat op jouw maat gesneden is!

lees hier meer…

Wat heeft me gevormd tot wie ik nu ben?

Zelf vind ik het altijd fijn als ik een beetje meer mag weten over de professionele en persoonlijke achtergrond van de mensen waar ik te rade ga. Daarom wil ik jou ook graag een tipje van mijn sluier oplichten en je laten meekijken in mijn persoonlijke en professionele verleden, dat me maakte tot wie ik nu ben!

Mijn beroepskennis en ervaring putte ik uit verschillende bronnen:

Jarenlange opleidingen in kinesitherapie, relaxatietherapie, reiki, yoga, geweldloze communicatie, meditatie,traumatherapie… vormden een mooie basis voor mijn professionele kennis.

Maar naast al deze praktische en technische ervaring leerde vooral het leven zelf me hoe ik naar mezelf kon leren luisteren. Mijn eigen levensverhaal en beleving van hoogtes en laagtes , en vooral de ontdekkingsreis van mijn hoofd naar mijn hart, zijn een rijke bron van inspiratie voor me geweest!