Wat heeft me gevormd?

Voor wie graag wat meer weet over mijn deskundigheid als therapeut:

Mijn beroepskennis en ervaring putte ik uit verschillende bronnen:

In 1996 studeerde ik af als licentiate motorische revalidatie en kinesitherapie
-In 1997 had ik een specialisatiejaar in de sportkinesitherapie achter de rug. Nadien ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als kinesiste in ziekenhuis en revalidatiecentrum. In die periode heb ik ook een aantal sportclubs begeleid en ben ik op zoek gegaan naar middelen om stress te verminderen en prestatie te optimaliseren bij sporters
-Van 1997-2001 volgde ik een specialisatie tot relaxatietherapeute en vond de ideale mix van fysieke, mentale en emotionele benadering, waarbij ik het gevoel had mensen meer te kunnen bieden.
-Mijn beroepservaring als relaxatietherapeute heb ik de laatste 15 jaar verder kunnen verdiepen op verschillende werkplekken binnen de begeleiding van sporters, pre- en postnatale begeleiding, palliatieve zorg, begeleiding van mensen met drugsverslaving, pijnbestrijding na zware operaties of langdurige ziekten, geriatrie en dan vooral met specialisatie dementie, volwassenen en kinderen die negatieve gevolgen ondervinden van spanning en stress…
-In de periode 2003-2008: heb ik een pauze ingelast om me fulltime te richten op de opvoeding van mijn twee hooggevoelige zonen. Sindsdien is mijn ervaring met hoogsensitiviteit steeds verder ontwikkeld.
-In 2007 heb ik mijn mastergraad van Reiki behaald
-In 2009 ben ik nog een extra specialisatie gaan volgen voor reiki met kinderen
-In de periode van 2003-2011 heb ik ervaring opgedaan binnen yoga en meditatietechnieken
-2012 ontving ik een initiatie in shaktipath (yoga-meditatie volgens een bepaalde Indische stroming)
-2013 specialisatie in bewegingspedagogie van sherborne
-sinds 2008 ben ik daarnaast ook actief in mijn eigen praktijk als relaxatietherapeute
-2015-2017: bijscholingen in geweldloze communicatie

Voor wie graag een kijkje wil nemen achter de schermen en op zoek is naar de mens achter de therapeut:

Naast al de praktische en technische ervaring leerde vooral het leven zelf me hoe ik naar mezelf kon leren luisteren. Mijn eigen levensverhaal en beleving van hoogtes en laagtes, en vooral de ontdekkingsreis van mijn hoofd naar mijn hart, zijn een rijke bron van inspiratie voor me geweest!